Anna Öberg - "Varelser"

ALBUM     Johan Wejedal     2020-11-17

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP / POSTPUNK

Plötsligt damp det in en hederlig CD att recensera, som visade sig vara Anna Öbergs nya album "Varelser Inuti". På detta tredje album blandar Anna återigen synthpop, ebm och industri med sina egensinniga texter och punkiga attityd.

Soundet är en fortsättning på hennes två tidigare album med tio låtar i olika tempo, från rivjärnstempo i öppningsspåret "Idiot" (som faktiskt har lite 80-tals Page i melodin) och "Tystnaden", "Handen eller hjärtat", till lite mer eftertänktsamt, melankoliskt och atmosfärsikt i "Avtrubbad och "Din trampolin". "Avtrubbad" är min för övigt personliga favorit på albumet. Den är nog så mycket "synth" det bara går. En vemodig och vacker melodi samsas med hårda drivande rytmer i ett ljudlandskap med många olika lager. "Lyckan är att bli avtrubbad" sjunger Anna tvetydigt. Underbart.

 

Om jag skall gnälla så kan jag tycka att ljudmixen kan vara lite väl hård och komprimerad ibland och gör att en del låtar kan upplevas lite skräniga. Tyvärr.

 

Albumet innehåller även tidigare släppta digitalsinglarna "Du fick aldrig mina ögon" och "Skorna står kvar och som tidigare släpps det både på CD och LP. Trevligt!

 

Sammanfattningsvis är det återigen ett varierat, välgjort och mycket personligt album av Anna Öberg. Tummen upp!

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2019