Intervju med Korine:

Text: Gustaf Hull   2023-09-21

Pandemin slog till och plötsligt blev Philadalphiaduon Morgy Ramone och Trey Freys band Korine deras stora fokus. Och med gott resultat. På bara de senaste åren har Korine lyckats nå en större publik och i dagarna gör de en europaturné. Ja, det verkar som fler än jag fastnat för deras sköna synthpop/post-punk/new wave. Distinkta trummor, synthslingor och gitarr. Och i somras släppte de Tear som var riktigt bra. Vi sökte upp Morgy i bandet för en intervju.

 

Hallå Korine – hur är livet i Philadelphia denna (tidiga) höst? Eller är du kanske på turné just nu?

Philadelphia är en fantastisk plats full av konstigheter och unika karaktärer. Det är en plats som verkligen känns som hemma. USA:s östkust lyser verkligen under höstmånaderna. Vi gör oss redo för en turné i Europa om några dagar och är båda riktigt exalterade.

 

Ni har varit ett etablerat band sedan 2017, men det känns som att ni verkligen har nått ut till publik under de senaste två åren. Hur märker du skillnaden i intresse för dig? När satsade ni på Korine på heltid?

När pandemin började 2020 blev vi båda släppta från våra jobb – det var då vi bestämde oss för att göra Korine till en heltidsgrej. Varje dag vi kan göra detta istället för att arbeta på en restaurang eller café är vi tacksamma. Vi har verkligen lagt ner vår själ i detta och är båda besatta av det här bandet. Det stöd vi har fått har verkligen blåst oss av stolen!

 

Om man snabbt summerar skillnaden mellan den Korine som släppte EP:n Corsage och nu de flesta nyligen albumet Tear i år. Vad ser du som den största skillnaden och utvecklingen?

När vi spelade in Corsage-ep:n hade vi verkligen ingenting. Den spelades in på en bärbar dator med bara mjukvarusyntar och en billig mikrofon. Vi har några fler leksaker nu och har större kunskap om hela processen i allmänhet. Jag tror att vi verkligen har finslipat det sound vi vill ha.

 

Ja, nya plattan Tear har ju varit en stor framgång för er. Vad är du mest nöjd med det aktuella albumet?

Jag tror att skivans övergripande atmosfär är något jag är mest stolt över. I våra öron låter det unikt med en bekant känsla. Det låter annorlunda än våra andra grejer, men du kan säga att det ändå är vi.

 

Och så har ni kommit ut och spelat mycket live. Hur har responsen varit?

Responsen har varit fantastisk! Vi är överväldigade över hur mycket vår musik har gått hem hos så många människor – det är långt över våra förväntningar. Vi älskar att spela live och se nya platser, träffa nya människor och så vidare.

 

Någon spelning som stack ut - som var särskilt bra eller rolig?

En gång spelade vi i en kyrka i Philadelphia. Det var överväldigande och vackert. Och lät bara så bra också! Energin och stämningen var ett minne för livet.

 

Hur blir det med Europa då? Och inte minst – kom till Sverige!

Ja! Vi kommer till Europa i en snar framtid! Jag önskar att vi hade kunnat ta oss till Sverige den här gången, vi kommer nämligen vara överallt runtomkring. Att som amerikaner få komma till Europa är en frisk fläkt. Vi är väldigt tacksamma för all tid vår får tillfälle att tillbringa där.

 

Annars då – hur ser framtiden ut?

Under vintern gillar vi att dra oss tillbaka för att arbeta med musik. Jag tycker att vintern är en bra tid för reflektion och skrivande. I framtiden tror jag att vi försöker försöka komma ut till platser vi aldrig har varit på tidigare. Som Syd- och Centralamerika … och i stort sett var som helst som vi får tillfälle att ta oss till.

 

Om vi ​​blickar tillbaka till 2017. Med starten som utblick – är ni idag där ni siktade att vara?

Jag känner att det är lite av ”artisternas förbannelse” att man aldrig blir nöjd. Jag är stolt över allt vi har åstadkommit men har fortfarande en brinnande önskan om mer - att överträffa det vi har gjort tidigare. Att alltid göra nästa sak bättre.

 

Sista frågan – vad är er hälsning till er stadigt växande, svenska fanbase?

Till våra svenska fans - hoppas vi få besöka ert land snart och träffa er personligen! Vi uppskattar ert stöd!

 

 

 

 

 

 

 

"Vi har verkligen lagt ner vår själ i detta och är båda besatta av det här bandet"

"Varje dag vi kan göra det här istället för att arbeta på en restaurang eller café är vi tacksamma"

"En gång spelade vi i en kyrka i Philadelphia. Det var överväldigande och vackert."

"Hoppas att vi får besöka ert land snart och träffa er personligen! Vi uppskattar ert stöd!"

COPYRIGHT (C) 2023