Klack - "Modern Production"

ALBUM      Gustaf Hull     2024-04-22

Bra!

6/10

EBM / BODYPOP / NEW BEAT

Gott hantverk utan överraskningar.

Eric Oehler och Matthew Fanale i Wisconsin-baserade Klack levererar EBM enligt klassiskt recept. Tankarna går förstås till Front 242, men Klack har även en del andra influenser. Första albumet kom 2021 och med en EP emellan så kommer nu deras andra album – Modern Production.

 

Ok, vi börjar med att distansera oss till att vi har alldeles för många som trampar i Fronts fotspår. Är du trött på den grejen? Sluta läs här. Går du igång på det? Läs vidare.

 

På sju spår bjuder duon på lite olika temperaturer av EBM, bodypop och new beat. Deras ”Weight of the World” målar ut poppen medan min personliga favorit ”Calculated Risk” bjuder på Nitzer-beats. Överlag är det faktiskt bra låtar. En fin dynamik i urvalet. Hellre sju låtar som tillför något än 12 där flera är utfyllnad.

 

Produktionsmässigt håller jag med om albumtitelns namn ”modern produktion”. Det vill säga – det låter väldigt digitalt. Rent och fint, men jag kan sakna det analoga bläcket. För mig blir det lite tunt.

 

Men Klack förstår sig på konceptet och gör ett bra jobb. Bortsett klichéerna – eller med anledning av dem beroende på hur du är lagd - är Modern Production rätt trevlig lyssning.

COPYRIGHT (C) 2024