Syntet - ”Hjärtats Slag”

ALBUM     Mattias Larsson      2021-01-13

Mycket bra!

8/10

EBM

Efter ett gäng singlar och EPs har Tomas Z Westbergs projekt Syntet för första gången släppt en fullängdare. ”Hjärtats Slag” är lite av en ”Best of Syntet” då majoriteten av låtarna är släppta tidigare, de är dock nymixade för den här releasen. Det serveras högkvalitativ och minimalistisk EBM med svenska texter på ytterst välljudande vinyl.

Tomas Zacharias Westberg, skaparen av serieboken ”Synthare!”, lanserade Syntet 2018 med den utmärkta EPn ”Kroppsförnimmelser” och har de senaste två åren släppt en samling riktigt starka låtar. Och det blir faktiskt ännu bättre att få merparten av dem serverade på en och samma skiva.

 

Det minimalistiska anslaget i låtarna inbjuder till lyssning på hög volym och är man inne på band som Underviewer, Absolute Body Control och riktigt tidiga Front 242 så finns det egentligen inga godtagbara ursäkter till att inte upptäcka Syntet.

De repetitiva, ettriga basgångarna gifter sig väldigt snyggt med Tomas lite coolt lakoniska röst och med små medel får han musiken att bli både medryckande och dansant.

 

Det är en jämn och väl sammansatt skiva, trots att flera av låtarna har ett par år på nacken. Jag hittar inga onödiga utfyllnadsspår här och det uppskattas enormt.

Det är dock svårt att välja ut något favoritspår här, men den snabba och tunga Som Du tillsammans med Geography-doftande Monotoni höjer min puls lite extra varje gång.

 

Det har även letat sig in två nya låtar här; den DAF-iga Ungdomens Hus och den nygamla ”Enkla Begär (Estás Desnudo) med á;GRUMH...-sångaren JΔ3 sEUQCAJ som gästvokalist, där den sistnämnda möjligen var bättre som idé än som genomförande.

Men det är svårt att gnälla när allt annat är top notch.

Extremt välljudande vinyl förpackad i ett ruskigt snyggt omslag och den sympatiskt korta speltiden 31 minuter fördelat på tio spår gör ”Hjärtats Slag” till en självklar investering.

 

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023