24:7 – ”Naeon”

ALBUM     Gustaf Hull     2018-08-10

OK!

5/10

 

SYNTHWAVE / OUTRUN

Standard-synthwave med förnuft och känsla för melodier.

Det är många producenter där ute som sitter och gör synthwave. Genren genomgår nu den massproduktion som technogenren genomgick i tidernas begynnelse. Men ändå! Det finns substans i musiken och en väldigt stor publik gynnar båda att det etableras stora stjärnor och renodlade festivaler.

 

24:7 från Brighton vill vara med i racet. Naeon släpptes här i våras och rubriceras ”anthemic, melodic synthwave”. Det håller jag med om. Ljudbilden är generisk för genren och kanske skulle jag önska mig mer av mixen. Men det du inte kan ta ifrån 24:7 är känslan för melodierna. Ljuden och harmonierna väljs med förnuft, vilket ger en positivt varierad upplevelse.

 

Den instrumentala musiken med leadljud istället för sång lägger ett körfält rakt in i outrun-genren.  Inte mig emot. Plattan följer ändå samma tema med melodierna och hook:arna som bas. Gillar ”Halcyon” och ”Galactic” för att nämna några som skriver under på både ”anthemic” och ”melodic”.

 

Sedan är det som sagt brusigt i flödet. Men 24:7 har några bra melodier som skriker lite högre än andras. Det uppskattar jag. Med en fräschare mix och en inte fullt så generisk ljudbild finns grym potential. Så sammantaget är detta helt ok.

SPOTIFY

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2021