ACYLUM –

”Kalaschnikov EP”

EP     Gustaf Hull     2023-03-09

Bra!

6/10

HARSCH ELECTRO / INDUSTRIAL PUNK / EBM

Övertydligt budskap i flera goda versioner.

Med EP:n Kalashnikov vill ACYLUM göra ett statement med att Michail Timofejewitsch Kalashnikovs uppfinning – automatvapnet AK-47 - orsakat mycket lidande. Med en visuell övertydlighet. Där kan jag tycka att det finns mer finess i artisteriet att önska.

 

Nåväl. Titelspåret ”Gulag – Kalaschnikov” presenteras i ytterligare fyra remixer och en kortat ”Tears of Blood” ges även i en egen remix.

 

Remixarna står kompisar på labeln Alfa Matrix för. Namn som Elektrostaub och Wumpscut för att nämna några. Och kanske gör de också de bästa versionerna. De tillför något – var och en för sig. För det låter brötigt och stökigt på helt rätt sätt. Och produktionsmässigt är det så snyggt hanterat att du kan skruva upp volymen rejält och snarare skapa en ännu bättre upplevelse.

 

”Kalaschnikov EP” blandar sig bra med duon (tillika makarna), Pedro "Acylum" Engel och Nadine "Cooraz" Engel, ACYLUMs diskografi som sträcker sig nästan 20 år bakåt. Formen och kvalitén tycker jag svänger lika mycket som bandets många ansikten. Men den här EP:n fick i alla fall mig att stanna till. Den stora harsch-publiken blir inte besvikna.

 

 

COPYRIGHT (C) 2023