Agent Side Grinder - "Doppelgänger"

VINYL 7" (LTD)    Gustaf Hull     2018-04-21

Mycket bra!

8/10

POSTPUNK / ELECTRONIC / COLD WAVE

Agenten har ömsat skinn.

Lagom till Record Store Day 21 april släpper Agent Side Grinder, genom sitt bolag Progress Productions,  äntligen nytt material. Detta i form av en exklusiv vinyl-sjua med två spår; ”Doppelgänger” och ”In From The Cold”. Att byta medlemmar i ett etablerat band är alltid känsligt. Att byta sångare kan vara bland det mest riskabla som finns för bandets framtid. Nyfikenheten på den nye sångaren Emanuel Åström har varit väldigt stor. Så hur låter Agent Side Grinder i den nya uppsättningen?

 

Jo, Emanuel klarar sig bra tillsammans med Johan Lange och Peter Fristedt. Agent Side Grinders karaktäristiska sound i ljudval och känsla finns där. Emanuels röst är en något mer tillbakahållen karaktärsmässigt än sin föregångare Kristoffer Grip – och det fungerar väldigt bra!

 

”Doppelgänger” är en ganska monoton och progressiv låt. En av de sidor jag gillar bäst hos bandet. I början hade jag lite problem med TB-3:an som mal i bakgrunden och får mer syre mot slutet, men efter några lyssningar fungerar den fint. ”In From The Cold” är i sin tur något helt annat och mycket melodistarkare. Jag får vibbar av både Kite och Strip Music. En av de bästa låtar bandet har gjort.

 

Se ge er ut idag och hugg ett exemplar av agentens efterlängtade återkomst idag! Upplagan är begränsad. Och välkommen Emanuel – du har säkrat bandets fortsatta framgångar.

COPYRIGHT (C) 2023