Agonoize – ”Midget Vampire Porn”

ALBUM     Mattias Larsson     2019-11-11

Mer än bra!

7/10

AGGROTECH

Femton år efter debuten levererar Agonoize album nummer sex. Deras välproducerade och klubbvänliga aggrotech är fortfarande bland det bästa den snäva genren har att erbjuda.

Som vanligt får man mycket musik för sina pengar, 18 låtar på 76 minuter, och det är på både gott och ont.

Jag hade vissa förhoppningar om att jag hade växt ifrån den här typen av musik.

Men se, det har jag inte. Det dröjde nämligen inte många minuter innan jag satt och nickade huvudet i takt till bandets tunga driv. Där många, för många, band inom aggrotech bara släpper handbromsen och drar iväg med full gas utan finess så har Agonoize alltid haft bra produktion, smarta melodislingor och effektiva refränger som gör att de höjer sig över mängden. Tillsammans med Hocico och Suicide Commando är de helt enkelt bäst på det de gör.

 

Den här skivan, vars titel troligtvis kom till efter X antal öl, är inget undantag. Soundet är kompakt, rent och väldigt entusiasmerande. Efter ett kortare intro brakar det hela loss direkt och det är bara att hålla i sig, alternativt dansa som om ingen tittar, och försöka hänga med i svängarna. Weltenschmerz, Kiss Me Kill Me, Teufelskind och Antiheld är namnet på några av låtarna som man inte bör missa om man är det minsta inne på den här typen av tongångar.

Dock orkar jag inte riktigt lyssna på hela skivan i ett svep då arton låtar är lite väl mastigt.

 

Sen kan man tycka vad man vill om bandets juvenila image med blod, skräcksminkade medlemmar och ”tuffa” låt- och albumtitlar. Men jag tycker de gör det med en hel del självironi och humor vilket är ytterst befriande då det finns många, för många, band på samma planhalva som tar sig själva på alldeles för stort allvar.

”Midget Vampire Porn” är en riktigt slagkraftig humörhöjare/partystartare som skakade liv i en luttrad medelålders man på bara ett par minuter. Den kommer förmodligen inte att få några rungande applåder från de hårdaste Front 242-puritanerna. Men, deras åsikter har jag slutat bry mig om. Det borde ni också göra.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023