Agrezzior – ”Strike Back”

ALBUM     Mattias Larsson    2017-10-05

Bra!

6/10

EBM

På tredje plattan från Agrezzior har det blivit lite mer agrezzivt (sorry...) och är bättre producerat, men det går ändå inte komma från känslan att det är något som saknas trots att upplevelsen är ”stora menyn med extra allt”.

På första plattan föll Johan Damms karaktäristiska brölande tyvärr helt platt då den var helt i ofas med musiken. På platta nummer två var det Jesper Nilsson som tagit över mikrofonen och resultatet blev avsevärt bättre, även om produktionen i mina öron var för luddig.

Nu är ”Strike back” här och mina förväntningar är höga. Till en början infrias de då inledande trippeln Never Wait To Hate, Joker Joker och titelspåret Strike Back är effektiva och tunga utan krusiduller, helt enligt oldschool EBM formulär 1A. Högt, ilsket och full fart framåt!

 

Det fortsätter i samma stil i stort sett på resten av plattan och är man på rätt humör så slår man snart sönder flaskor mot pannan och vrålar med för full hals med en flaska jäger i näven.

Jag börjar förmodligen bli lite för gammal och gnällig då den övergripande känslan är att jag är ensam nykter på en röjig fest när alla kompisar är packade. Det blir helt enkelt lite för mycket av det goda.

Agrezzior ångar på utan en tanke på konsekvenserna. Det är befriande på sitt sätt, men också det som blir min stora invändning. Det hade varit trevligt, om nu oldschool EBM ska vara trevligt, ifall sånginsatserna och tempot hade varierats något.

Vi får visserligen en gästvokalist i form av Lars Felker från Orange Sector på låten Kraft, men det är lite same-same då hans sångteknik inte skiljer sig nämnvärt från Jesper Nilsson. Det är all-in som gäller där också. Låten är dock rak och effektiv som sig bör.

 

Två av låtarna från debutskivan ”Domination”, Fingerprints och Shout, finns med i uppdaterade versioner men bidrar inte med något nytt i mina öron.

Avslutande Statue of Liberty är tillsammans med de ovan nämnda inledande tre låtarna mina personliga favoriter på plattan med sin totalt kompromisslösa attityd och feta ljudbild.

Personligen avnjuter jag ”Strike Back” i små doser, men jag är övertygad om att den kommer bli en favorit hos många muskelmän och bodybrudar både i Sverige och Tyskland. Det är mycket EBM för pengarna om jag

säger så.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023