Antipole - "Radial Glare"

ALBUM     Gustaf Hull      2019-10-03

Bra!

6/10

POST-PUNK / COLD WAVE / DARK WAVE

Stämningsfullt mörker skapat med kreativitet - men jag hade önskat mer variation.

Norska Antipole (Karl Morten Dahl) har åter igen teamat upp med gamla kompisarna Paris Alexander och Eirene samt Marc Lewis (The Snake Corps) för att skapa nya album Radial Glare. Vi snackar post-punk, cold wave och dark wave i obestämd ordning. Mörkt, kallt och lite skitigt. Antipole rider, likt många bröder och systrar i genren, på klassiska klichéer för att skapa sin ljudbild. De monotona, reverbsmäktande trummaskinerna och de deppiga gitarrslingorna. Vi har hört det förr – och älskar att höra det igen.

 

Jag gillar verkligen det Antipole skapar och den som varit uppmärksam har sett att Synth.nu flera gånger pushat för deras singlar och remixer. Där i är nog mitt intresse som störst; när Antipole kommer i måttliga doser.

För ljudbilden tenderar till att bli rätt platt när du tar dig igenom albumets 11 låtar. Det hade behövts fler spår som bryter mönstret soundmässigt. Och nej - jag tycker inte att det räcker att det är olika sångare.

 

Däremot finns det många bra låtar. Till exempel ”Syndrome”, som jag tror är en av årets bästa låtar, och ”Hyocine”. Med det sagt är det uppenbart att jag gillar låtarna med Paris Alexander bäst. Sången är något mer klädsam till musiken kan jag tycka. Eirene och Marc Lewis har också sina stunder, men här och där blir det lite för slirigt rent sångmässigt för min smak.

 

Jag gillar desto bättre den kreativa och stämningsskapande faktorn.

Där i den svarta malmen glittrar guldkornen till ibland och bjuder på skön lyssning i höstmörkret.

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023