Arvsynd - "1984"

ALBUM     Mattias Larsson      2019-08-18

Mer än bra!

7/10

OLDSCHOOL EBM

Pusselbitarna har fallit lite mer på plats för Eskilstunaduon. På sitt tredje (eller fjärde, beroende på hur man räknar) album har de förbättrat och tajtat till sitt sound ordentligt och levererar en 26 minuter kort men explosiv upplevelse.

Fans av Kropp, Spark! och Jäger 90 kommer troligen att vilja halsa Jäger till det här.

 

Inledningen på ”1984” är briljant! Låt Ingen Säga Stopp, 1984 och Jag Vill Ha Mer har allt som gör Oldschool EBM bra; Feta basgångar, skev sång och ett hetsigt tempo som manar till dans och allmänt kaos. Framförallt vill jag nämna Jag Vill Ha Mer som är en av årets bästa låtar i genren.

Fortsättningen är dock mer ojämn. I Finns Det En Chans är den kvinnliga sånginsatsen tyvärr lite malplacerad och halvfalsk, och den instrumentala 1994 känns lite onödig då plattan har så pass kort speltid. Men i övrigt funkar det överraskande bra, även i låtarna med lägre tempo.

 

Jag blir också extra glad över att grabbarna har varierat sången mer den här gången. På de tidigare skivorna hade jag svårt för deras pratsång som kändes lite same-same efter några låtar. Nu är det både skrålrefränger, vrål och utrop som gifter sig mycket bättre med den tunga musiken.

Och även om det blir som allra bäst när tempot är högre så är den här variationen vi upplever på ”1984” ändå nödvändig för att det inte ska bli för mycket av det goda.

 

Summering: Det här är Arvsynds bästa skiva hittills och jag tycker att det korta formatet passar deras musik utmärkt. I en perfekt värld hade det här varit en 4-spårs EP, men nu är inte livet alltid så rättvist och jag ska inte gnälla mer än nödvändigt.

Så, knäck halsen av en flaska Jägermeister, sätt på ”1984” och höj volymen!

 

COPYRIGHT (C) 2023