Autumns - "You Always Taught Me Better"

ALBUM     Julia Pivén      2020-10-15

Fantastisk!

9/10

ELECTRO / POST PUNK

Plattan börjar HÅRT med ett ryck in i Autumns ljudvärld med låten “Isn’t it Said”. Det är den 15 oktober och Autumns nya fullängdsskiva har släppts. “You always taught me better” innehåller åtta låtar och släpps både digitalt och som LP via tyska Detriti Records.

A-sidan håller tempot uppe med sound som påminner om Kris Baha och Panther Modern - andra artister som man definitivt bör ha ögonen på framöver. Autumns musik är dock unik och bjuder på modifierade beats och en effektfullt söndertrasad röst. B-sidan är inte sämre och håller tempot uppe, sångaren ryter sprucket vidare till lågmälda toner och mörka beats.

 

Mannen bakom Autumns är irländska Christian Donaghey som levererat elektronisk postpunk sedan 2014. Genom olika projekt har han framfört sin musik på scener runt om i världen såsom i Los Angeles, Moskva och Berlin. Christian har även sysslat med multidisciplinära uttryck som scenkonst, performance och ljudinstallation.

 

Det skapas väldigt mycket just nu på genrerna electro-postpunk, darkwave och witch house. Nyiken? Se till att lyssna in Autumns nya platta som från och med idag finns på bandcamp. Vill du ha mer så är det bara att höra av sig.

COPYRIGHT (C) 2023