Boar Alarm – "Conform to Decay"

EP     Mattias Larsson    2016-10-18

Mer än bra!

7/10

INDUSTRI

Fredrik Djurfelt (Severe Illusion, Analfabetism, Instans) har släppt lös ännu en best. Industriprojektet Boar Alarm maler sönder trumhinnorna med denna purfärska EP. I ett långsamt men taktfast tempo annekteras våra sinnen medelst distorsion och brus.

Likt lava rör sig musiken sakta men obönhörligt framåt. Fredriks till oigenkännlighet distade röst adderar ytterligare brutalitet till den redan omänskliga känslan man får av att lyssna på Conform to Decay. Det är synnerligen okommersiellt men det lär vara hela tanken bakom detta projekt.

Det är svårt att dra paralleller till andra band men det påminner lite om Folkstorm och Propergol.

Eller Dive på crack.

Det dyker upp en del lekfulla inslag i den kompakta ljudmattan. Små hårda synthljud som hoppar likt en pingisboll mellan kanalerna och bidrar till en skön, improviserad känsla.

Det är är helt klart det råaste och minst tillgängliga som kommit från herr Djurfeldts studio och det kräver en hel del av lyssnaren. Jag känner mig nästan febrig efter de tre första låtarna.

 

Då alla låtarna går i ett närmast identiskt (lågt) tempo så börjar det kännas liiite segt mot slutet av denna sexspåriga EP. Men det är också fördelen med plattan, att den är endast 22 minuter lång. Det tar slut innan man börjar tycka att det går helt på tomgång. Det blir ungefär som en enhet där låtarna sitter ihop utan att gå in i varandra, om ni förstår hur jag menar? Det är svårt att plocka ut en favorit då jag känner att man ska lyssna på hela skivan i ett svep.

 

Det är en stark upplevelse som jag varmt rekommenderar till de som gillar power noise/ power electronics. Men om jag får ge ett tips inför framtiden till den gode Fredrik så skulle det vara att försöka variera tempot lite mer i de olika låtarna för att hålla kvar lyssnarens intresse genom hela plattan.

 

COPYRIGHT (C) 2023