Chaos Generator – ”SID Waves”

ALBUM      Martin Brandhill    2018-02-18

OK!

5/10

SYNTHPOP / SYNTHWAVE

Ett album för de som gillar synthwave-låtar med Commodore 64-sound. Intressant koncept och häftig omslagsbild på albumet av trion, men pusselbitarna går inte riktigt ihop på sina ställen.

Den belgiska trion Chaos Generator från Brygge bestående av Philippe Lefief, Koen De Brabander och Chesko Geert Vandekerkhof är ett gäng som har lång erfarenhet inom musikbranschen. Bland annat har Philippe och Koen varit delaktiga i new wave-bandet Northern Sadness och Chesko som sångare i new wave-bandet Der Klinik.

 

Vad som har fått trion att skapa debutalbumet SID Waves under bandnamnet Chaos Generator är deras förkärlek till 80-talet. I synnerhet till mikrochipet SID (Sound Interface Device) som satt i Commodore 64-datorerna.

 

Debutalbumet SID Waves innehåller tolv spår som varvar instrumentala låtar med låtar med sång. ”Push / Pull” och instrumentala låten ”I Love It When a Dance Comes Together” fastnar jag mest för. I övrigt pendlar albumet som helhet från okej till ganska bra på sina ställen. För det finns en del snygga slingor och stämningar. Plus att albumomslaget är otroligt snyggt gjort! Men den saknas främst starka och medryckande melodier. Hade dessa ingredienser funnits, så kunde albumet lyfts till högre höjder. För konceptet och idéerna finns där, men inte utförandet - tyvärr…

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023