Cosaquitos en Globo – ”Humanum”

ALBUM     Martin Brandhill     2017-09-26

Mycket bra!

8/10

ELECTROPOP / SYNTHPOP / SYNTHWAVE

Argentisk electropop som med starka melodier lyfter bort lyssnaren från världens mörker till en alternativ, utopisk fantasi.

Det är alltid spännande att upptäcka elektronisk musik från länder som inte alltid direkt för tankarna till synthgenren. Speciellt när den kommer från andra sidan jordklotet, som i det här fallet - Argentina. Från den argentinska huvudstaden Buenos Aires kommer electropopduon Cosaquitos en Globo. Ett skojfriskt namn som ungefär betyder ”små kossacker i en ballong”.

 

Duon består av Maru Pardo Saguier (sång) och Sebastian Cordoves (synth) och har funnits sedan 2004. Duons sound påminner lite grann om Vivian Glass, fast med lite mer mörkare sound. Humanum är duons fjärde studioalbum och för tankarna till en alternativ utopisk värld bortom världens mörker.

 

Albumet består av 11 melodistarka låtar, både på spanska och engelska. Jag, som inte slängd i spanska språket, går igång på flera av de spanskspråkiga låtarna. Till exempel öppningslåten ”Cruzando el Puente” och albumstitelspåret ”Humanum” som är albumet bästa låtar. Av de engelskspråkiga låtarna gillar jag ”Loop Of Love” och ”About Love” bäst.

 

Styrkan är de genomgående levererar starka melodier som får mig att vilja lyssna på albumet, om och om igen. Humanum kan vara ett av årets mest överraskande electropopalbum och jag hoppas verkligen att duon fortsätter att bjuda mer på den här varan. Kanske ett besök i Sverige med en Norden-turné i framtiden?

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023