Cryo - "Control"

EP      Mattias Larsson     2018-03-12

Mer än bra!

7/10

EBM / ELECTRONIC

Första smakprovet från den fjärde fullängdaren med Cryo bådar gott. En minimalistisk och vemodig historia som garanterat kommer gå varm på elektroniska dansgolv framöver.

Enligt skivbolagets så ska soundet vara i stil med Front 242 och deras första platta ”Geography” uppgraderad till 2018. Det är en beskrivning så god som någon anser jag.

Det är omisskännligt Cryo vi blir serverade, kanske en smula mer minimalistiskt. Det vilar något kargt och nordiskt vemodigt över den kalla och statiska ljudbilden. Martin Rudefelts röst gör också sitt till för att skapa den känslan.

Vid en första genomlyssning kan Control kännas simpel men efter upprepade tryck på repeat så växer den till en värdig första singel.

 

Vi serveras en originalversion och sex remixer på den. Av dessa så är det framförallt Assemblage 23 och Iambia som sticker ut med sina tunga och klubbvänliga mixar. Det är nog den förstnämnda som DJ:s kommer gå mest bananas över.

Även Xenturion Prime levererar en snygg och dansvänlig mix.

De övriga är på intet sätt dåliga men hamnar i skuggan från de tre jag nämnde.

Möjligen är mixarna gjorda med lite för stor respekt mot originalversionen. Det är inget som sticker ut eller tar ut svängarna. På gott och ont.

 

Cryo har ju alltid haft en väldigt hög lägstanivå. Det finns i mitt tycke inga låtar med bandet som kan kallas dåliga. Control utgör inget undantag på den punkten.

En riktigt bra första singel som höjer mina förväntningar inför det kommande albumet.

COPYRIGHT (C) 2021