Djustin – "Tryst"

EP    Henrik Kanatidis   2016-05-17

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC

Det som började som en sorts platonisk kärlek mellan Johan Angergård, känd från bland annat Acid House Kings, The Legends, Pallers, Club 8 och Eternal Death och den USA-baserade sångerskan Rose Suau mynnade ut i duon Djustin. Johan och Rose har beundrat varandras musik på håll ganska länge och till slut slog de ihop sina påsar och resultatet blev EP:n Tryst.

Johan står som vanligt bakom maskinerna och för musiken medan Rose har skrivit texterna.

SPOTIFY

En EP med fem spår, varav en remix, kan tyckas lite klent men det här är på många sätt ”a match made in heaven”. För de som känner till Johan och hans projekt så kan man närmast beskriva Djustin som Club 8 med lite mer svärta men inte så mycket svärta som Eternal Death. Roses röst är ”to die for”. Hennes asiatiska rötter lyser igenom i hennes sång och smeker trumhinnorna samtidigt som den för tankarna till mer traditionell asiatisk sång, nästan som klagovisor som sjungs när någon har sorg.

 

Det är inte glatt och kommer inte att bli sommarens soundtrack även om det är till viss del är dansant men det här är musik för den som hellre lyssnar än dansar.

COPYRIGHT (C) 2021