Depeche Mode

- "Where's the Revolution"

SINGEL     Redaktionen    2017-02-04

Mer än bra!

(snitt)

7/10

Erik Ångman

Betyg: 6

 

Depeche Mode gör ännu en låt i halvfarts-shuffle och är väl inget vi inte hört från dem förut. Ljudmässigt så landar låten någonstans mellan Delta Machine och Violator. Lite halvsvaga verser men bra tryck i refrängen. Men det är i låtens stick som det faktiskt händer något och blir intressant. Till det återvunna kompet från ”Sweetest Perfection” så får bandet faktiskt till något som känns lite mer fräscht med spröda ackord och snyggt sångarrangemang.

 

 

 

Henrik Kanatidis

Betyg: 8

 

”Where's the revolution” är helt klart det bästa vi hört från Depeche Mode på bra länge. Mer electro än electroblues. Daves röst låter riktigt bra och refrängen där han får hjälp av Martin är storslagen. Om det här är en fingervisning inför vad vi kan förvänta oss av kommande albumet Spirit så kan det inte bli annat än bra. Live kommer den här låten att växa ännu mer.

 

 

 

Benjamin Kristiansen

Betyg: 7

 

För första gången på sisådär tjugo år blir jag inte besviken på en ny singel med DM. Det känns skitigt, bluesigt och för tankarna till mitt favoritalbum Songs of Faith and Devotion. Jag hade dock önskat mig lite mer intensitet i Daves röst i verserna. En bra refräng och live kommer låten säkert växa sig ännu större. Vågar man höja sina lågt ställda förväntningar på nya albumet Spirit nu?

 

 

 

Mattias Larsson

Betyg: 7

 

Håller den måttet? Är Alan tillbaka? Är det elektroniskt?

Depeche Mode engagerar på gränsen till det besatta och den här singeln lär skapa ändlösa diskussioner på sociala medier. Jag nöjer mig med att konstatera att det är en tung och skitig elektronisk låt i typisk Depeche-anda med en riktigt stark refräng. Gillar man Playing The Angel och Delta Machine så borde denna låt gå på repeat framöver.

 

 

 

Gustaf Hull

Betyg: 7

 

Som alltid går det inte låta bli att ställa förväntningarna onödigt högt när det vankas en ny platta från popsynthens urfäder. Eller ja, ... senare år allt mer renodlad synthrock och synthblues ska sägas. Sammantaget är jag nöjd. Skön synthrock i ungefär samma beat som ”I Feel You” och ”Sweetest Perfection”. Älskar sticket mot slutet med texten ”the train is coming – get on board”. Jag hoppar gärna ombord. Det här kommer bli bra.

 

 

 

Martin Brandhill

Betyg: 7

 

En bra början på det kommande albumet Spirit som jag tycker verkar bli mer elektroniskt, men bandet har inte lämnat den bluesrockiga sidan av sig. Med en slagkraftig refräng, om en samhällsrevolution som aldrig kom, så växer låten sig låten starkare för varje lyssning. Dock är jag inte lika förtjust i verserna.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023