DNTR - "Electric Parade"

ALBUM/DIGITAL     Benjamin Kristiansen     2017-10-25

Mycket bra!

8/10

SYNTHPOP

DNTR dyker upp från ingenstans och det enda jag vet är att han spelar trummor med Machinista live. Oavsett vilket presenterar sig DNTR från sin bästa sida på Electric Parade som består av fyra spår välproducerad snygg, elegant och medryckande modern synthpop som fångar min uppmärksamhet totalt.

Soundet är modernt och fräscht. Ljuden är riktigt snygga och det är riktigt välproducerat. Musikaliskt påminner det lite om hur svenska Vanguard låter. DNTRs röst påminner på något vis lite om Stephan Groths i Apoptygma Berzerk vilket inte alls är negativt utan riktigt bra. Den känns levande och inte så begränsad. De fyra låtarna håller alla riktigt hög klass vilket gör Electric Parade till en riktigt angenäm upplevelse. Här har det verkligen inte satsats på ett starkt kort till bärande låt och tre utfyllnadspår.

 

Bäst tycker jag nog ”I Wanna Go Home” är, en riktigt snygg låt med snygga arrangemang som mynnar ut i en refräng som sätter sig riktigt bra. De andra tre spåren håller i stort sett samma klass. DNTR har verkligen sinne för melodier och hur snygg elektronisk pop skall låta. Electric Parade förtjänar verkligen att upptäckas och inte gå obemärkt förbi. Jag tror denna herre har en ljus framtid framför sig om han lyckas att hålla en hyffsad variation i soundet.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023