Elegant Machinery - "I"

CD-EP     Johan Wejedal     2017-02-10

Bra!

6/10

SYTNTHPOP

Elegant Machinery har återuppstått (igen) i nygammal tappning och släpper nu CD-Ep:n "I" i 333 fysiska exemplar på tyska Electro Schock Records (till detta kommer 100 exemplar exklusivt för EM's live merch-försäljning).

Robban Enforsen har denna gång anlitat ursprungliga EM-bandkollegan Leslie Bayne och nytillskottet Jonas Kröjts för att åter dra igång det eleganta maskineriet och det funkar rätt bra. Soundet har blivit lite ruffare, mörkare och mer avskalat men i stort känns EM igen från förr, mycket tack vare Robbans karaktäristiska sånginsats. Man hör ibland lite Human League, Rational Youth och Alphaville som blinkar förbi i melodierna, men för det mesta är det ett klassiskt EM-maner som gäller, fast då som sagt i updaterad kostym.

 

"I" innehåller fyra spår och min personliga favorit är spår nummer ett, "I say" som har ett skönt driv i melodin. Mina eventuella invändningar kan väl sammanfatts i att det inte kommer något egentligt överraskningsmoment, det puttrar liksom på som man förväntar sig och det kan kanske uppfattas som lite tråkigt och förutsägbart - men fansen lär dock inte bli besvikna.

 

Pre-Sale Release-Datum är satt till  17 februari  via labelshoppen electroshockrecords.tictail.com.

 

Ep "II" och "III" är utlovade inom en snar framtid. Håll ögonen öppna.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2021