From Apes To Angels - "New Skin"

EP/DIGITAL     Gustaf Hull   2017-07-25

Mer än bra!

7/10

ELECTROPOP / SYNTHPOP / SYNTHWAVE-POP

När gammalt och nytt möts uppstår ljuv musik.

Baserade i London och Sheffield utgör Millie Gaum (sång) och Andrew Brassleay (syntar) duon med det briljanta namnet From Apes To Angels. Tillsammans bjuder de på synthpop som smeker din inre DM-själ samtidigt som den matar din hunger på ny musik. Tänk CHVCHES, Grimes och Purity Ring. Gammalt och nytt möts och smälter samman till ljuv musik uppbäddad på härliga syntljud och svepande, shoegazy sång a la Cocteau Twins.

 

Låtmässigt bjuder New Skin på fyra spår med jämn och hög nivå. Det som jag fastnar för är deras sound. Stommen består av något som låter som gammal god hårdvara, men inramningen har en fräschare produktion.

 

Inledande ”New Skin” är melodistark och får mig att tänka på M83. Riktigt bra ledsingel. ”Gift Tag” har en mördande, synthwaveaktig basgång toppad med klassiska synthpopslingor. En modern blinkning till DM:s ”Photographic” nästan. ”Together” är drömsk midtempopoplåt, men svagast i sammanhanget anser jag. Avslutande ”Eternity” är en skön ballad som tar ett vemodigt farväl.

 

Sammantaget visar From Apes To Angels upp något spännande. I djungeln av alla unga electroindiepopband som dyker upp ställer sig den här duon bra. Det ska verkligen bli intressant att se vad de presenterar här näst.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023