Gasleben & Electric Friends ”A Vessel Out of Here”

ALBUM     Johan Wejedal     2022-02-02

Mycket bra!

8/10

SYNTHPOP / DARKWAVE

Carl Gasleben & C:o fortsätter resan genom det mycket speciella ljuduniversum som började med ”Spare parts for the offspring”.

Albumets nio låtar är alla nära släkt både ljud och stämningsmässigt med föregående album och bildar en enhetlig känsla med både sig själva och det tidigare albumet. De rör sig i gränslandet mellan melodisk synthpop och spännande, lika storslagna som mångfacetterade moderna ljudlandskap. Symfonisk darkwave-ambient-synthpop kallade jag det sist och det epitetet passar än. Detta album kan alltså ses som en direkt fortsättning på ”Spare Parts for the Offspring”, fast denna gång deltar även Daniel Kaufeldt med sång på en låt (och så har låtarna namn med olika begynnelsebokstav…).

 

Det låter både mjukt och taggigt, atmosfäriskt och skevt, omslutande och kargt på en och samma gång. Många av spåren är precis som sist längre än fem minuter vilket ju passar musikstilen och det är en bra mix av snabbare och mer atmosfäriska stycken, med refränger som på klassiskt Gasleben-vis går lite i ett med resten. Peter Davidson, Anna Öberg och Karin My bidrar även på detta album med sång och sångtexterna handlar om människor i ett föränderligt samhälle, självförsvar, motstånd, cynism och vägen till framtiden. Det är svårt för mig att utse några favoriter då albumet inte har några egentliga svaga punkter, men ”Saint” och ”Heart” ligger bra till.

 

Sammanfattningsvis är detta ett mycket bra och välproducerat album som borde tilltala er som gillar Twice a Man och Carl Gaslebens förra album. Köp!

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023