Göteborgselektronikerna - "Retrospektiv"

ALBUM     Johan Wejedal     2022-09-27

Mästerlig!

10/10

ELECTRONIC / SYNTH POP

Rätt var det var damp det in en skinande ny LP med Göteborgselektronikerna, innehållande hela åtta rå-elektroniska synthpopopus. Trevligt!

Lirkar försiktigt ut vinylen ur årets troligtvis snyggaste och mest synthiga skivomslag, tappar ut en massa kul skivbolagsklistermärken och kort på golvet, lägger skivan på grammofonen och låter sedan nålen sänka sig ned i förstaspåret ”Omstart”.

 

Göteborgselektronikernas mysiga toner fyller rummet och jag konstaterar glatt att de försiktigt vidareutvecklat samma sköna tidlöst nostalgiska elektroniska stil som de introducerade på ”Nattrafik”, dvs lager på lager av bubblande analoga synthar, helt underbara medryckande melodier i omväxlande tempo, rytmer som sätter sig på hjärnan direkt och i vissa fall vocodersång med sköna texter.

 

Jag får själv ibland associationer av tidiga 80-talets Tangerine Dream och Page blandat med Christian Gabel för att nämna några. Förväntat gåshudsbra med andra ord och jag kan egentligen inte utse något favoritspår, då kvaliteten är jämnhög rakt igenom. ”95” är dock värd en extra guldstjärna i kanten. Briljant.

 

”Retrospektiv” fungerar lika bra som ha som bakgrundsmusik när man jobbar hemma som att lyssna högt på eller med hörlurar. Och jag slår vad om att den skulle vara grym som bilmusik också, eftersom de flesta låtarna har en tydlig pulserande riktning framåt. Bättre än så här blir det knappt. Köp.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023