Hot Shell Tribe

– ”Panorama Fading”

EP     Gustaf Hull      2021-07-16

Mer än bra!

7/10

ELECTROPOP / NEW WAVE / ELECTRONICA

Fritt, hjärtligt och ärligt med elektronisk pop som grund.

Tänk vad härligt att kunna skapa musik med Depeche Mode i hjärtat och efter det fritt fram dit känslan tar dig. Öppet och ärligt utan genrefixering med fokus på bra musik. Det är vad nya, svenska, soloartisten Johan Rahmström – under namnet Hot Shell Tribe – presenterar på debut-EP:n ”Fading Panorama”.

 

Det här är en betraktelse över hur livets panorama sakta tonas ut. Hur horisonten kommer närmare och framstår som futtigare. Hur himlen lägger sig som en tyngd istället för att vara öppen mot oändligheten. Om att framtiden redan är här och att den inte blev som det var tänkt.

 

I fem låtar behandlar Hot Shell Tribe undergången som tema, och som jag skrev i inledningen är det inte svårt att förstå att Johan Rahmström har DM i hjärtat. Det märks speciellt i låten ”Saboteur / Liberator” som jag tillstår säga är EP:ns starkaste spår och (troligen) den som Synth.nus läsare kommer att ta till sig. Men jag är också väldigt förtjust i ”Hounds” som jag spelar än flitigare nu i sommar.

 

Hot Shell Tribe har valt låtar med bredd och de landar lika utspritt. Jag kan tänka mig att det här är låtar som följt Johan Rahmström under en längre tid. Den röda tråden blir att de alla enskilt är starka spår. I nästa släpp vill jag höra honom följa ett tydligare tema. Kanske kommer då produktionen smälta ihop bättre – men jag är tydlig med att produktionen är bra. Hade jag fått bestämma hade jag önskat mer av Johans röst utan så tunga mängder Autotune. För han har både fin klang och tryck i pipan. Men det är så individuellt hur en sångare vill profilera sig.

 

Long story short. Det här är minst sagt en spännande debut som jag följer med spänning, så får vi se hur soundet utvecklar sig. Med den konstnärlighet som finns här kommer det garanterat att bli bra. Om det sedan landar utanför vad den här sidan bevakar – ja, det visar sig.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023