ImJudas - "Tulpa"

EP      Gustaf Hull     2017-11-29

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP / NEW WAVE / ALTERNATIVE ROCK

Ett lovande soloprojekt som bevisar sin kunskap om att skriva starka melodier.

Bakom artistnamnet ImJudas hittar vi ingen mindre än MaXX från Helalyn Flowers. Jag ska villigt säga att jag inte är så förtjust i den typ av vampyrelectro som det bandet levererar, men ImJudas har en annan twist. Uppkomsten av soloprojektet lär vara en cover på skivbolagsgrannen Front 242:s ”Don’t Crash”. Den gör inget större intryck på mig. Möjligen petade MaXX in lite mer vemod i den. Då tycker jag att Tulpa EP är mer intressant.

 

Två huvudspår; ”Tulpa” och ”Without Us You Are Nothing”. Inget snack om att ”Tulpa” inte är något annat än en hit. Vidare får du tre remixer på dem. Vi kommer till dem, men först vill jag säga att ”Without Us You Are Nothing” är en skitig synthrock som svänger.

 

När det gäller remixerna är de levererade av People Theatre, AD:Key och Inertia. Alla har blandat sin cocktail av ”Tulpa” och de fungerar fint. Svårt att välja en favorit. People Theatre har valt en kagge som spottar som en kobra. AD:Key har gjort en lite bitcrushad ljudbild som klär låten bra och Inertia har vänt upp och ner på både takt och harmoni i en hel-electrofierad version.

 

Jag tycker att ImJudas är ett spännande projekt som vårdar synthklichéer på ett smakfullt sätt och det känns väldigt 2017. Sedan är Tulpa gränsfall till maxi-singel snarare än en EP, men va fan...
Tummen upp.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023