Indie Moon – ”Redress EP”

EP/DIGITAL     Gustaf Hull     2017-06-26

Bra!

6/10

SYNTHPOP / ELECTROPOP

Hög artistisk höjd och snygga kompositioner, men sångmässigt en vattendelare.

Indie Moon har ett bandnamn som snarare låter som de skulle vara från Manchester, men så är inte fallet. Här snackar vi riktigt färgstark synthpop med catchy melodier och kompositioner. Dessutom snyggt producerat ska sägas. Duon Indie Moon består av ett par makar från Paris som skapar glittrande 80-talssynthpop tillsammans. De sjunger på engelska även om den franska accenten flitigt gör sig påmind. Det gör inget. Till den här typen av teatralisk synthpop är det bara klädsamt. Sångmässigt skulle jag säga att det nästan är lite opera-inspirerat. Gillar du inte det kan din relation till Indie Moon bli väldigt kortlivad. Jag kan kanske tycka att det låter lite pretentiöst, men till sina snygga melodier känns det klädsamt på något sätt.

 

Redress EP är låtmässigt lite av ett skolexempel på hur man ska välja låtar för att visa både bredd och identitet. ”Hiding Memories from the Sun” är en riktigt bra synthpoplåt med en snygg melodi och melankoli. ”Souvenir” är en snygg synthpopballad med stark Yazoo-känsla. ”Brick” bjuder på BWO-mässigt upptempo. ”Celestial Frog” är lugn, drömmande och vacker. EP:n avslutas med den lekfulla – ja, nästan bitpoppiga - ”Le Grenouille” som avviker genom att framföras på franska.

 

Redress EP är en intresseväckare. Det ska bli intressant att se vad nästa släpp blir. Jag respekterar deras konstnärlighet. De är samtidigt skickliga musiker. Resten är en smaksak, men bedömningsmässigt går det inte att ta ifrån makarna i Indie Moon att de hittat något eget som de gör på ett elegant sätt. Beau travail!

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023