Interdictor

– ”Vault of Inception”

ALBUM        Mattias Larsson      2019-01-22

Mer än bra!

7/10

 

INDUSTRIAL ELECTRO

Den svenska duon Interdictor albumdebuterar med ett album som det har filats på länge.

Och det hörs. Stora ljudlandskap med mängder av ljud och samplingar som borde få fans av Fix8:Sëd8, 2nd Face och liknande att höja på ögonbrynen.

Sen var det ju det här med Interlace. Bandet vi alla saknar som en förlorad kroppsdel.

Det svenska bandet som bara släppte två album och ett par maxisinglar innan de gick upp i rök.

Det är främst därifrån som Interdictor låtit sig inspirerats i sitt ljudbyggande (och gissningsvis även sitt bandnamn). Industriell electro utan några som helst andningspauser. Det låter stort, tungt och mäktigt. Det är som att fysiskt sugas in i musiken.

Herrarna Sundberg och Granström har verkligen fått till helt rätt stämning på den här plattan.

 

Vissa av de här låtarna har visserligen funnits på Spotify i flera år men har här fått sig en ordentlig remastring och bra produktion. I stort sett alla låtar har en skön attack, även de som har lägre BPM, och hela anslaget är väldigt övertygande.

Jag räknar även till tre helt nya spår som verkligen inte skäms för sig. Framförallt den aggressiva ”Byzantium” har blivit en stor favorit, där sånginsatsen låter som om en halvgalen fotbollshuligan har fått snedtändning.

En låt att vandalisera busskurer till. Alternativt dansa, ni väljer själva.

 

Ni har väl inte missat singeln Federalist?  Den återfinns här i samtliga tre versioner, på tre olika språk. Bland annat så gör vår danska darling Claus Larsen en av versionerna på sitt modersmål. Coolt är bara förnamnet.

Man bör även lyssna på Endosymbiont och White Noise för att förstå att jag menar dödligt allvar när jag säger att det här är för bra för att missa.

 

Invändningar då? Tja, det skulle möjligen kunna vara att sången ibland svajar lite och att det bara är tre, för mig, nya låtar på skivan. Men det drar inte alls ner helhetsintrycket, och har du aldrig hört bandet, men gillar de andra banden jag namedroppade så fint här ovan så ska du inte tveka en sekund.

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2023