Johan Baeckström

- "Here"

EP     Gustaf Hull      2023-11-22

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP / NEW ROMANTIC

Johan Baecktröms röst och melodier mäklar fred över jorden.

Det var ett tag sedan den eminente soloartisten Johan Baeckström (Daily Planet, White Door) släppte något. Det blev skrivkramp efter att det hyllade albumet Utopia hade släppts. Men nu är han tillbaka och ep:n ”Here” vittnar om att formen är god.

 

Ep:n innehåller fyra spår; titelspåret ”Here”, ”Happy Man” (ja, exakt – en Covenant-cover), ”Forever in Here” och ”Always Here – Moist Remix” signerad den skicklige producenten David Elfström Lilja.

 

Det finns egentligen inte mycket att säga. Johan gör sin klassiska new romantic-synthpop som han alltid gör den. Välskruvad hårdvara som blippar tillsammans med hans klara gosskörsstämma. Det är så vi känner igen Johan Baeckström. Melodistarkt och snyggt. Med en stor portion smör och socker.

 

Och det behövs. Ja, när jag lyssnar på ”Here” så blir världen en bättre plats. Israelkonflikten, stigande räntor och dödsskjutningar hamnar längre från min perception. Och i fokus hör jag Johans röst som betryggar att han alltid är här. Vi håller tummarna för att skrivkrampen har släppt och att ett album kommer 2024.

COPYRIGHT (C) 2023