Kaleida - "Detune"

EP   Martin Brandhill    2016-04-11

Mer än bra!

7/10

ELECTROPOP

Med ett minimalistiskt, elektroniskt sound och en karakteristisk sångröst från Christina Wood med mycket nerv och darr som greppar tag om en, kan jag verkligen förstå varför den kvinnliga electropopduon Kaleida kan anses vara ett av Storbritanniens mest intressantaste hopp i genren…

Sångerskan Christina Wood och keyboardisten Cicely Goulder från Londonbaserade kvinnliga electropopduon Kaleida har på bara ett par år gått från ingenstans till att sakta men säkert vara en av Storbritanniens mest intressantaste elektroniska akter. Allt började med duons debutsingel ”Think” som var med i actionfilmen John Wick från 2013 med bl.a. Keanu Reeves, Michael Nyquist och Willem Dafoe i rollerna. Tack vare filmen fick duon stor uppmärksamhet ute i världen eftersom många filmrecensenter ansåg att låtens minimalistiska stuk passade perfekt i kontrast mot de våldsamma scenerna som musikstycket användes till i själva filmen. Detune EP är en liten försmak på vad duons debutalbum kan tänkas låta eller innehålla som släpps under 2017.

 

Fyra låtar innehåller EP:n varav två stycken är singlar. Självbetitlade låten ”Detune” och ”It’s Not Right”. Bägge singlarna är väldigt bra gjorda trots ett väldigt minimalistiskt electropop-sound med lite variation. Men Christina Woods karakteristiska sångröst med mycket nerv och darr faller jag pladask för eftersom den lyfter låtarna till en mycket högre nivå, jämfört med om andra artister hade tolkat Kaleidas låtar. De två resterande låtarna ”Power” och ”A Forest” är bra, även om de inte är samma attraktionskraft som de två första låtarna på EP:n har. Men jag kommer helt klart att jag hålla ögonen öppna för Kaleidas kommande debutalbum under nästa år, det kan bli riktigt bra om de fortsätter på den inslagna vägen.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023