Kiethevez – “Binary”

EP     Martin Brandhill      2021-12-29

Fantastisk!

9/10

SYNTHPOP / ELECTROPOP

En comeback som heter duga efter en lång väntan.

Efter 11 långa års väntan, sedan albumet Non-Binary, är Jesper Palmqvist, Tomas Amneskog, Jörgen Falmer och Per-Henrik Sandeskär äntligen tillbaka med Göteborgsbaserade Kiethevez och en ny EP vid namn Binary. Och det låter mer elektroniskt än på länge. Borta är de akustiska inslagen som fanns på Non-Binary. För de som aldrig har hört Kiethevez tidigare så påminner de lite om Depeche Mode, Pet Shop Boys, The Cure, A-ha, The Smiths, Joy Division och Ultravox.

 

Binary är en av de första av flera kommande EP och innehåller fyra låtar som reflekterar över korta livshändelser och känslor hämtade ur verkligheten de senaste åren. Alla låtarna (”Snow”, ”Monochrome” och ”Visionless”) håller bra klass, men huvudsingeln ”No” kan rent ut sagt vara en av deras bästa låtar någonsin. Varför? Jo, låtens uppbyggnad och medryckande refräng som växer för varje spelning. Mörkt, melankoliskt och harmoniskt. Som ett elektroniskt filmlandskap kombinerat med Jespers sång.

 

Det är bara att fortsätta på den här inslagna vägen för bandet tycker jag. Mer elektroniskt till folket! Speciellt när det berör dig och sätter sig på hjärnan.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023