Kist – "MusicKist"

ALBUM   Erik Ångman   2016-08-24

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC POP / SYNTHPOP

Ett steg åt sidan. Ett steg framåt.

Det norska bandet Kist debuterar nu med sin första fullängdare. Kist består av Isak Rypdal från bandet Electro Spectre och sångerskan Christine Litle som också varit med och körat bakom bandet. Jag kan direkt säga att jag gillar det här. Det är modern synt lite i samma fåra som Chvrches med ett tight sound och välgjorda arrangemang. Det är mörkt utan att bli nattsvart och de feta syntarna skapar en perfekt inramning för Christines själfulla sång. Kist lyckas bra med att låna från gårdagens synthjältar och att samtidigt uppdatera låtarna till dagens ljudbild.

Det är kanske lite ojämt låtmaterial här och där men överlag är det här faktiskt riktigt bra. Det är proffs som vet vad det gör och flera av låtarna är av högsta klass. ”Rainy Day” med sina snygga melodier, ”Lead Us On” med sin klassiska oktavbas och sitt samhällspolitiska budskap. ”Embraced Falling” flörtar snyggt med sina Futurepop-vibbar och ger Christine chansen att visa vad hon går för.

 

Det här känns lite som när man går på konsert och inser att man tycker bättre om förbandet än om huvudakten. MusiKist känns för mig mer helgjuten än Electro Spectre senaste skiva. Jag tycker att Kist har klarat av att göra något eget i en genre som oftast fylls av kopior på ”gamla” band.

Heja Norge!

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023