Leæther Strip

-  “Back To Industry”

ALBUM     Mattias Larsson     2021-03-20

Fantastisk!

9/10

EBM

Över 30 år in i karriären fortsätter Claus Larsen att leverera urstark EBM med både melodier och klockrena refränger. De som tappade bort honom vid millennieskiftet borde definitivt lyssna på ”Back to Industry” som med lätthet kvalar in som något av det bästa han gjort.

Att hänga med i utgivningstakten hos Claus kan vara ett heltidsjobb. Med 125 releaser (enligt Discogs) så är han garanterat the hardest working man in EBM.

Det är såklart lätt att avfärda det med att det är kvantitet före kvalité men jag vill påstå att de regelrätta Leæther Strip-plattorna de senaste 10 åren har hållit väldigt hög nivå.

 

”Back to Industry” går på knock direkt. De första fyra låtarna är ren EBM-glädje och man hör tydliga ekon från Larsens 90-tal. Helt omöjligt att värja sig emot. Det är lite råare än de senaste årens album men fortfarande den där fina känslan för både melodier och refränger. Jag vill framförallt nämna titellåten och No Place Like Home som båda är starka kandidater till årets bästa låt. Och bodybomben Rush Rush Rush hade utan problem kunnat kvala in på ”Solitary Confinement” med sin desperata energi.

 

Albumet är 17 låtar och 80 minuter långt vilket brukar innebära halvtråkiga utfyllnadslåtar men så är icke fallet här. Det är koherent och full fart framåt med hög BPM hela plattan igenom och när en låt tonat ut väntar jag otåligt på nästa. Och nästa.

För det är ju få känslor som kan mäta sig med den när man lyssnat klart på en riktigt bra platta och bara känner att man vill höra den en gång till.

 

Jag vet inte vad de stoppar i dricksvattnet i Danmark men det känns som Claus är 20 år igen och inte har tänkt så mycket utan bara kört på 24/7 för att se vad som händer. Albumet osar av otålig energi och flera av låtarna lutar mer åt sidoprojektet Klutæ rent soundmässigt. Underbar, bråkig kravalldisco!

 

Jag var 16 år  den där första gången jag hörde Leæther Strip och jag blev omedelbart förälskad. Det känns fantastiskt att kunna säga, 33 år senare, att den känslan inte har falnat.

COPYRIGHT (C) 2023