Lights A.M. – ”Clouds”

ALBUM     Gustaf Hull    2022-09-08

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC / INDIETRONICA

Omslutande och vackert även om variationen inte är så stor.

Hoppas att ni haft tillfälle att läsa vår intervju med Erland Eilertsen, artisten bakom projektet Lights A.M. som vi publicerade tidigare här i år. Om inte så gör det gärna. Erland är en kompetent och kreativ musiker som tagit sitt Lights A.M. åt flera olika håll. Både instrumentalt och med sång.

 

På ”Clouds” har Erland utforskat mörka, men jag skulle ändå säga hoppfulla ljudlandskap. Med ett sound som enkelt kan härledas till indietronica med retroinfluenser. För fans av Kite, Cocteau Twins, M83 och liknande. Ett sound som passar min smak. Stora pads som slås sönder. Lite Yamaha CS80 över det. En sprucken ljudbild som känns shoegaze. Ja, fans av till exempel Glasvegas borde också bli nöjda.

 

Låtar som ”The Last Dance” och “Insecure” skulle kunna användas i vilken film som helst för att skapa otroliga känslor. Produktionsbolag som söker unik musik till sitt drama – spetsa öronen.

 

Sedan är det väl så att – trots genomgående jämn och god kvalitet – så har Clouds sina begränsningar när det kommer till variation. Det blir lite mycket av samma vara och överst på min önskelista är definitivt variation.

 

Men jag utlovar kvalitet. Här finns ett omslutande och vackert lugn som jag har svårt att värja mig mot. Definitivt ett album att hålla nära dig och vagga i takt med nu när hösten så sakta börjar att rullar in.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023