Lizette Lizette - "Queerbody"

ALBUM     Mattias Larsson     2017-01-27

Fantastisk!

9/10

BODYPOP

Lizette Lizette levererar efter ett antal singlar sitt debutalbum och är redan nu en av kandidaterna till årets bästa album. Tung dansant bodypop, förlåt: queerbody, för både dansgolv och hörlurar.

Den här plattan vill ni inte missa!

Inledande ”Easy street” låter som om Karin Dreijer sjunger till en And One-låt, och det är ett utmärkt betyg i mitt universum. Tungt och monotont utan att tappa bort melodierna.

Efter den fina inledningen attackerar ”All you stole” som redan nu går på autistisk repeat här hemma. En galet snygg låt som förenar det bästa av synthpop, bodybas och utmärkt sång.

”Slow” får mig att tänka på And One igen, samma fläskiga basgång och otroligt catchy.

Såhär långt kommen är plattan en veritabel ögonbrynshöjare och jag sitter och messar frenetiskt till alla jag känner att de ”måste lyssna på det här”!

 

Då dyker ”Scapegoat” upp och jag måste pausa mitt messande för att spontandansa trots att jag har dålig rygg och inget lämpligt dansgolv i närheten. Lycka!

Jag tänker att det nog inte kan bli så mycket bättre.

Men se, det kan det.

Låten ”Future” är så snygg, kaxig, tung och har sånt elegant flyt att det är tre minuter och fyrtiotre sekunder av ren elektronisk perfektion.

 

(Den som inte har gått in på Spotify efter att ha läst så här långt bör skämmas. Hör ni det? Skämmas!)

 

Näst sista låten heter ”Rest” och har ett lägre tempo än de övriga. Min första tanke är att det låter lite som Kite och när Nicklas Stenemos röst kommer in i ljudbilden så blir den illusionen total.

Låten börjar något trevande men har ett stadigt beat och en lyckad refräng som lyfter den till nästan samma höjder som sina föregångare.

 

Avslutande ”Freak” är en äkta dansgolvsfyllare med sång som påminner om Toril Lindqvist i Alice In Videoland. Det hörs nästan att låten har flera år på nacken då den sticker ut lite från de övriga. Den är lite mer spretig och påtänd i sitt anslag, men jag är lyckligtvis svag för snabba sistaspår så den passerar godkänt med råge.

 

En alldeles strålande debut från Lizette Lizette! Jag vill ge ytterligare ett plus i kanten för det faktum att albumet är 7 låtar och 28 minuter långt, vilket gör att koncentrationen aldrig viker ner sig.

 Tänk om fler artister vågade göra så? Vad glad jag skulle bli.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023