My Love Kills – ”Glitch”

ALBUM       Mattias Larsson      2019-05-07

Bra!

6/10

EBM / INDUSTRIAL

Debutskivan från herrarna Sigeback och Arkames är en positiv överraskning som dock hade gagnats av fler klubbvänliga låtar. De lugna spåren är på intet vis dåliga, men hamnar lite i skymundan av de med högre BPM.

När ”Glitch” landade i min inkorg och jag läste mig till att bandet bestod av Fredrik Sigeback (Erotic Elk, State of the Nation) och Vicomte Arkames (Ad Inferna) så började jag inte direkt hjula av lycka då de banden inte höjer min puls nämnvärt.

Men döm om min förvåning när skivan inleds med ett par riktiga dansgolvsdängor á la Covenant/Cryo/Dance or Die. Riktigt imponerande.

 

Därefter dras tempot ner avsevärt med en trio låtar som snarare låter som något av Skinny Puppys lugnare material. Inte alls illa, men plattan tappar lite momentum i och med detta och man saknar faktiskt de snabba låtarna redan.

Jag blir dock tillfälligt bönhörd då Love is Suffering dyker upp härnäst, som är en av singlarna som föregick albumet. Snyggt, dansant och snudd på radiovänlig bodypop!

 

Därefter går albumet in i någon slags mellantempo där tyngdpunkten ligger mer på stämningar, samplingar och något elakare sång. Välgjort och välproducerat.

Det är alltså fortfarande inte dåligt, men jämfört med de snabba, synthklubbsvänliga låtarna så passerar de tyvärr lite obemärkt förbi. Undantaget heter Love Undone, som är plattans bästa spår med stor hitpotential och effektiv refräng. En av årets bästa låtar som dock är åt helvete för kort. Ge mig en ”Extended Version” nu!

Avslutningslåten Slaves of Joy sticker också ut rejält med sin samplade gitarr och Vicomtes röst i fullt Nivek Ogre-läge. En något udda men ändå värdig avslutning.

 

Summa summarum så är ”Glitch” en riktigt positiv överraskning och jag rekommenderar verkligen att man lånar ut sina öron till den här dynamiska duon. Det blir som sagt lite splittrat när låtarna drar åt helt olika håll. Men jag hoppas att de fortsätter köra på och framförallt att de inser hur bra det blir när BPM ligger över 120.

COPYRIGHT (C) 2023