Nattskiftet – “Aceton”

EP   Gustaf Hull    2016-03-29

Ok!

5/10

EBM

Så var det dags för lite tyngre toner på svenska igen. Nattskiftet är en kvartett som gör lite poppigare EBM där micken passas mellan Anna Johnning och Christer Björndahl med texter om hårt slit, jämmer och elände.

Nattskiftet består utöver Anna och Christer av Lars Björndahl och Tobias Eliasson. Bröderna Björndahl gissar jag klingar bekant för de som följer Disco Digitale där de utgör två medlemmar av den trion. När det gäller Nattskiftet gillar jag konceptet. Själva inramningen. En svensk skildring av industriromantik. Det blir klädsamt till de välproducerade låtarna. Kreativt.

 

Det är väl så långt jag kommer i mitt tyckande efter att plöjt EP:n Aceton några gånger. Den ges ut på Progress Productions och innehåller tre originalspår samt tre remixer. Originalspåren är ”Aceton”, ”Bara Jobb” och ”Arendal”. Sedan följer två remixer av ”Aceton” och en på ”Bara Jobb”. Personligen tycker jag Xenturion Prime Remix av ”Bara Jobb” är bättre än originalspåret.

 

Låtmässigt är det över lag annars ”ok”, men inte mer. Poppigare EBM i en aptitlig produktion. Inte old-school-EBM. Sången blir dock lite för tam för min smak. Det är ingen enkel sak att leverera sång i bodymusik på svenska ska sägas och att göra det lika bra som till exempel Spark! Nej, det här blir lite för mycket Markoolio-rap för min smak. Sedan gillar jag att Anna och Lars delar på sånginsatserna. Det skapar variation i en genre som på album ibland kan bli lite väl linjär.

 

Vi får se vad Nattskiftet hittar på när vi får höra lite mer. Och om de kan leverera live - vilket är en viktig del i genren anser jag. De har väckt mitt intresse, men inte mer.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2021