Neon Nox – "Unfinished Business"

EP     Gustaf Hull   2016-10-20

Bra!

6/10

SYNTHWAVE / RETRO WAVE / OUTRUN

I år har Sverige verkligen visat att vi har artister som kan leverera bra synthwave. Neon Nox är ännu ett gott exempel på det och släppte i början av oktober ytterligare en EP.

Jon ”Neon” Nox är en racingbilförare som fått sin familj mördad. Med ”unfinished business” plogar han nu asfalten i Miami om nätterna för att hitta mördaren – och sig själv igen. Under denna spännande pseudonym och backstory hämtar en svensk producent som heter Lukas inspirationen till den här EP:n. Det handlar om synthwave med det karaktäristiska uttrycket, men kanske något dansvänligare twist av outrun.

 

Neon Nox har ett par andra släpp i bagaget som låter bra och den här inget undantag. Unfinished Business innehåller fyra låtar. Första spåret ”Checkpoint” sticker ut mest, med featuring Rebecka Stegefors som gör en lyckad sånginsats. Bra nerv. Fortsättningen är sedan bra, men det hade nog behövts det lilla extra för att göra ett mer bestående intryck i en genre som får allt tuffare i konkurrensen och som målar med en rätt begränsad palett.

 

Skitsamma. Jag gillar Neon Nox och jag gillar synthwave. Och att produkten är svensk är ju roligt bara det, så lyssna och lägg ”Checkpoint” i månadens playlist.

 

Vill du bekanta dig finns Neon Nox till exempel på Bandcamp.

COPYRIGHT (C) 2023