Nevrosa

DEMO   Benjamin Kristiansen   2016-09-14

SYNTH POP / POST PUNK

Det är numer sällsynt att det dimper ner demos på synth.nus redaktionen och jag blir alltid glad när det väl händer.

Nevrosa består av Patrik Axelsson (sång, synt) och Emma Friman Browne (synt). Musiken duon gör ligger i gränslandet mellan synthpop och post punk med en större dragning åt post punk-hållet. Tänk er lite som Agent Side Grinder låter på senaste albumet - fast lite gällare.

 

Nevrosas demo innehåller tre spår och det låter inte alls dumt. Rent generellt tycker jag duon hade mått bra av att ta i lite mer. Jag hade gärna sett en lite fylligare elektronisk ljudbild och lite mer dramatiskt mörker tillförd till svärtan. Eftersom Patriks röst är lite ljusare, och har ett skönt gnäll i sig, kan jag tänka mig att ännu mer kontraster hade kunnat stärka Nevrosas identitet ännu mer. Ett stort plus är att duon verkar sträva efter en hyfsat ren ljudbild och inte stirrar sig blinda på att musiken skall låta sådär skitigt som många av de tidiga post punk banden lät.

 

De tre spåren på demon står sig ändå väl och skapar en nyfikenhet över hur Nevrosa kommer att utvecklas framöver. Av de tre spåren fastnar jag mest för den skönt gnälliga "I Hate You, Don't Leave Me" .

 

Kontakt: deinostri1@hotmail.com

http://nevrosa.bandcamp.com

COPYRIGHT (C) 2023