Nine Inch Nails – ”Add Violence”

EP      Henrik Kanatidis     2017-08-21

Mer än bra!

7/10

INDUSTRIAL / ELECTRONIC

I väntan på nästa fullängdare har Nine Inch Nails gett oss två EP - Not The Actual Events som släpptes i december 2016 och sommarens Add Violence som släpptes i slutet av juli.

Båda två är bra men lider samtidigt av samma symptom, det riktigt bra, som i ”Add Violence” fall den fantastiska låten ”Less Than” till det mindre bra som ”Not Anymore” och ”The Background World”. Personligen föredrar jag när Trent Reznor, och numera även Atticus Ross, håller sig till det mer melodiösa istället för att skapa det som i min öron mest låter som oljud, även om jag vet att det tilltalar vissa. Samtidigt ska man inte ta ifrån Nine Inch Nails deras styrka som ligger i deras oförutsägbarhet. Jag är säker på att de utan problem skulle kunna skriva tio låtar i samma stil som ”Less Than” och ge ut men frågan är samtidigt om NIN:s fans vill ha det så?

 

Personligen föredrar jag, som jag tidigare nämnt, när NIN håller en jämn nivå på sina skivor, antingen så är det melodiöst eller så är det noise rakt igenom eftersom det för egen del blir lättare att avfärda det eller när det är motsatsen och jag kan ta det till mitt hjärta direkt. Nu blir tyvärr det lite höga berg och för djupa dalar för min smak. EP:ns avslutande låt ”The Background World” är ett bra exempel på det. Istället för att dra ut på den till nästan 12 minuter så hade det räckt med de inledande fyra.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023