Saigon Blue Rain
- "Pink Obsession"

ALBUM     Gustaf Hull    2019-05-29

Bra!

6/10

SYNTHPOP / ELECTRO POP / POST PUNK / COLD WAVE

Tvära kast mellan vemod, stora känslor och att det ibland blir lite platt.

Franska Saigon Blue Rain är en duo besående av Franck Pelliccioli och Ophelia Lecomte. Det här är deras tredje album. Soundmässigt går det väldigt snabbt att droppa bandnamn som  The Cure, New Order och Cocteau Twins. Över lag är det väldigt ”retro” ska sägas. Och inget fel med det!

 

Produktionsmässigt finns det mer att önska. Speciellt av mixningen. Det vi istället ska prata om är när Saigon Blue Rain bevisar att de kan skriva bra låtar. Där börjar vi med ”The Valley Knows All My Secrets”. Jäkla bra låt helt enkelt. Jag har den i två av mina mest spelade låtlistor på Spotify. ”We Ask For Pain” är en lika frisk fläkt. Jäkla bra den också. ”Incantation” är den stora balladen. Riktigt fin. Ska vi prata”Carillon Heart” är närmast en kalkerad version av The Cures ”Lullaby”. Att gå lite väl nära skulle jag säga.

 

Utmaningen med att recensera Pink Obsession är att jag handlöst kastas tvärt mellan det som jag upplever väldigt bra till det jag känner blir lite tråkigt. Skulle jag betygsätta låt för låt skulle skalan vara allt från 4 till 9. Ska vi koka ihop det med att The Cure-influenserna ibland överstiger vad som är lämpligt slutar betyget – på medel.

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023