Presence | of | Mind - "Pure"

ALBUM     Martin Brandhill    2016-09-29

Fantastisk!

9/10

SYNTHPOP

Energirik och varierande i både genre och tempo, med en sångare som lyfter låtar till diamantskimrande hits för radio och dansgolv. Det är så här jag vill att synthpop ska låta och Mariestads stolthet Presence | of | Mind har nu definitivt skrivit in sig i den svenska synthpophistorien med albumet "Pure".

Trots att Presence | of | Mind bestående av Christoffer Lundström, Hannes Ambros och Anders Wallroth är något av veteraner inom scenen, så är det de senaste åren som vi har bekantat oss mest med denna Mariestadstrio. "Pure" är deras andra studioalbum och innehåller 14 låtar, varav två låtar har gjorts i både engelsk och svensk version.

 

Albumet bygger till viss del vidare på debutalbumet Interpersonal (2014), men med nya infallsvinklar i sound och genrestil. För här får vi allt från energirik, lite punkig och rockig synthpop till obskyr electronica á la Martin Gores avstickare på DM-plattorna.

 

Flera låtar håller en hög lägstanivå och Christoffers sång lyfter flera av låtarna till hits för  radio och  dansgolv. Redan i öppningslåten ”It’s too Quiet” ligger jag knockad på golvet av den dunkande basen och medryckande melodin. Efter det sitter jag naglad och får mitt adrenalin att skjuta i höjden när jag hör deras nya singel ”Help Me Help You”, elektropunkiga ”Brittle Bones” och ”Chasing Waterfalls” - som är min favorit i hela albumet. ”Chasing Waterfalls” borde verkligen bandet släppa som nästa singel.

 

De två svenska versionerna ”Svarta Ängeln” (engelsk titel ”Black Angel”) och ”Du är bra ibland” (engelsk titel ”You Behave Sometimes”) fungerar väldigt och den sistnämnda hade också definitivt fungerat som singel.

 

Kort och gott är Pure ett riktigt bra album som förtjänar all uppmärksamhet från den som vet att  synthen inte är död. I synnerhet inte i Vänerns pärla - Mariestad. För där glimrar synthpopens stjärna extra strark.

COPYRIGHT (C) 2023