Red Cell - "Endings And Beginnings"

ALBUM    Martin Brandhill     2017-02-10

Mycket bra!

8/10

ELECTROPOP

Endings And Beginnings har bevisat att Red Cell har blivit det svenska svaret på Hurts, och det menat i en positiv bemärkelse, för det är så här som Hurts borde låta i dag.

Endings And Beginnings är det tredje studioalbum från Jimmy Skeppstedt (sång) och Stefan Aronsson (synth och programmering) i Red Cell som gjort en intressant, musikalisk resa sedan starten i februari 2003. Från det hårda, industriella debutalbumet Hybrid Society, via det mer dansanta albumet Lead Or Follow, till att Endings And Beginnings mer känns som ett poporienterat album med paralleller till ”ett svenskt Hurts”. Detta utifrån ett positivt perspektiv. För där Hurts kraschade med sitt tredje album, så bjuder Red Cell istället på ett slagkraftigt och melodiöst, electropopalbum som förstärks av Jimmy Skeppstedts röst.

 

Här finns flera bra låtar som vackra och vemodiga ”The Ladder”, men också de pampiga elektroniska öppningarna och medryckande refrängerna i både ”(We’ll Never Have) Another Moment” och ”Lucid”. Dock är utan tvekan ”Taking Back The Crown” albumets bästa spår som är en riktig smällkaramell.

 

Endings And Beginnings är ett mycket bra album som troligen redan nu ställer sig som ett av årets bästa album. Det känns verkligen som "slutet och början" för Red Cell, som titeln insinuerar. De har tagit sig uppåt flera trappsteg på den elektroniska pophimlen. Låt oss hoppas att de fortsätter på den vägen och bjuder på ännu mer kvalitativ och medryckande electropopgodis.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023