Red Mecca – ”Truth”

ALBUM     Henrik Kanatidis     2019-10-09

Mer än bra!

7/10

DARK WAVE / ELECTRONICA

Fjolårets album med Red Mecca, I See Darkness In You, var en bra skiva i stort sett rakt igenom. Därför blev jag både konfunderad och nästan lite rädd när bandet i somras släppte singeln Every1’s A Winner/Working The Midnight Shift, covers på låtar av Hot Chocolate och Donna Summer. Skulle den kommande skivan bli en coverskiva?

Lyckligtvis besannades inte mina farhågor. Inte för att det var något fel på vare sig singeln eller nya medlemmen Susanne Jonssons insatser men det kändes bara inte som Red Mecca. På nya skivan Truth har framför allt trummorna fått större betydelse jämfört med förra skivan. Mörkret finns där och synthmattorna ligger i bakgrunden. Överlag påminner skivan mig en del om Recoils album Unsound Methods även om likheterna mellan Red Mecca och Recoil till viss del funnits där enligt mig utan att för den sakens skull vara en kopia av Recoil.

 

Låten Our Story Told sticker verkligen ut bland låtarna på Truth. Den är uptempo med ett visst anslag av orientaliska toner och passar alldeles utmärkt på ett dansgolv. Det är ett lite vågat grepp att bryta mönstret på Truth med den typen av låt men jag gillar det eftersom det visar att Red Mecca inte är rädda för att lämna sin ”comfort zone”.

 

Slutligen så kan man konstatera att Susanne Jonssons sånginsats på skivan inte går att klanka ner på och att hon lyckas bra med sitt textförfattande. Tillsammans har Susanne och Jan Strandqvist fått ihop en riktigt bra skiva som passar bra nu när höstmörkret börjar falla.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023