The Sexorcist - ”This Is Erotic Body Music”

EP   Benjamin Kristiansen    2016-04-05

Mer än bra!

7/10

EBM

EBM-duon The Sexorcist är Gunnar Kreuz och Chris L. Chris L känner nog många igen från aggrobandet Agonoize där han sjunger. Det är inte många månader sedan The Sexorcist släppte sitt något ojämna debutalbum Klangkörper. Produktionstakten verkar vara hög  och nya EPn This Is Erotic Body Music med fem nya låtar är precis släppt.

This Is Erotic Body Music är överraskande bra för att vara så nära in på albumsläppet. De fem spåren känns inte på långa vägar som överblivet material från albumet utan snarare som ett fall framåt. Vad både debutalbumet och denna EPn dock lider lite av är en lite väl burkig produktion. Det känns som det saknas lite stuns i ljuden.

Musikaliskt har gruppen inget med Agonoize att göra. The Sexorcist gör modern ganska mörk EBM som här och var flirtar med And Ones Bodypop. Däremot finner jag likheter i texterna och sinnet för humor som jag tycker båda banden har.

 

Alla fem spåren håller hög klass. Tre av spåren sticker dock ut lite extra. Jag faller direkt för låten "Vegan" som trots mina minimala kunskaper i tyska språket får mig att dra på smilbanden. Orden och refrängen sätter sig. Låten påminner lite om låten "Tokio" från debutalbumet utan att för den skull låta likadant. "Minimalkomplex" däremot är väldigt direkt och mer stompig. Jag gillar den skarpt och den känns som en låt som säkert funkar ännu bättre live med allsång till. Inledande ”Re(-e)volution” sätter annars direkt ribban för EPn. Duon går ut hårt med ett ordentligt EBM-ess i rockärmen och redan där har de övertygat mig.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023