Shredder 1984 - "Resistance"

ALBUM      Gustaf Hull    2020-01-29

Nja.

4/10

SYNTHWAVE

Det har blivit för mycket av det goda.

Den franske producenten Shredder 1984 gav sig för några år sedan på något så udda som att översätta hårdrock rakt ner i synthar och trummaskiner. Nej, dubbelstamp i 808:an kanske inte blev mycket mer än en kul grej, och associationerna gick snarare till tv-spel än hårdrock, men kul var det. Nu börjar jag dock att tröttna på konceptet. Shredder 1984 skapar sina låtar med i stort sett samma mallar. Förvisso är det en palett av bra utvalda, elektroniska ljud och en ganska bra produktion, men där slutar det innovativa. Jag höjde ett varningens finger när jag recenserade förra plattan Nemesis. Det var helt ok. Nu tror jag att jag blev lite för mätt för att köpa konceptet igen.

 

De mest extrema hårdrocksadaptionerna är borta, men jag hade önskat mig mer utveckling helt enkelt. Inget snack om att Shredder 1984 inte skulle kunna skriva låtar – än mindre att skillat editera dem. Men det blir inte speciellt underhållande. Min önskan är att han ser över sina mallar. Letar lite nya ljud och testar lite nya produktionstekniker. För grundmaterialet är alltid genomtänkt. Dessutom alltid med en tilltalande paketering och snygga konvolut.

 

Vi får väl se vad som händer nästa gång. För i det här produktionstempot kommer vi säkerligen höra nytt från honom - inom kort.

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023