Siva Six – ”Dawn Of Days"

ALBUM     Henrik Kanatidis    2016-12-13

Mycket bra!

8/10

ELECTRO / EBM

Grekiska Siva Six är tillbaka med sitt fjärde album, om man inte räknar deras remixalbum. Ni som har följt Siva Six vet att de levererar högoktanig mörk electro/EBM.

På förra albumet ”Superstition” drog man tidvis ner på tempot jämfört med deras två första album ”Rise New Flesh” och ”Black Will”. Jämförelsevis har ”Dawn Of Days” mer gemensamt med ”Superstition” än deras två första album vilket är både på gott och ont. Vill man att det ska gå i 190 så kan man tidvis bli besviken på det nya albumet men om man föredrar Siva Six förra album så har man kommit rätt.

 

Att de vågar hålla fast vid den förändring som skett mellan skivorna ”Superstition” och ”Black Will” och inte gått tillbaka till sitt gamla jag ser jag personligen som en styrka även om en del av deras fans troligtvis inte håller med mig.

 

Låtar som ”Daylord” och ”Αποκαλυψις”, eller ”Apokalyps” som det blir på svenska, är ganska typiska för det ”gamla” Siva Six medan de två avslutande spåren ”Until Death Unites Us” och ”The Messenger” där bandet tagit hjälp av George Diamantopoulos som spelar klassiska bysantinska instrument som oud och yayli tambur men även theremin får stå för det nya Siva Six. Vidare har man gjort en cover på temat från filmen ”28 Dagar Senare”, här kallad ”Twenty Eight” som förutom att få en text även har fått ett intro vid namn ”The Dead Walk The Earth”. På ”Twenty Eight” gästas man dessutom av den förut nämnde George Diamantopoulos även av Boog från den inte helt okända duon Junksista som bistår med gitarrspel.

 

”Dawn Of Days” är på många sätt en bra skiva. Den har variation och kanske är jag lite partisk när jag utser ”Until Death Unites Us” och ”The Messenger” till skivans två bästa spår men eftersom jag är halvgrek så tilltalar de mig på ett personligt plan. Övriga låtar på skivan håller även de hög klass och gör ingen som följt Siva Six besviken såvida man inte som jag tidigare skrev är ute efter en skiva som håller fullt ös hela tiden. Låt oss bara hoppas att det inte tar fyra år tills de släpper en ny skiva.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023