SN-A – ”Distance”

ALBUM    Henrik Kanatidis    2018-04-25

Bra!

6/10

STREAM

Release 27 april. Förbeställ på Bandcamp.

AMBIENT

Sevren Ni-Arb från X Marks The Pedwalk är tillbaka med sitt andra ambientalbum under namnet SN-A. Albumet ”Distance” som är en uppföljare till 2013 års album ”Transmissions” släpps i dagarna.

Vad har då hänt sedan 2013? Ljudbilden har fått sig en rejäl uppdatering jämfört med hur det lät på ”Transmissions”, på gott och ont får jag väl tillägga. ”Distance” saknar en del av drivet som föregångaren hade och stundtals känns det mer som att man lyssnar på låtar som Jean-Michel Jarre ratat, en känsla som tyvärr infinner sig ganska snabbt.

 

Om man lägger likheterna med Jarre åt sidan för en stund så är ”Distance” en helt okej skiva. Produktionen är bra, ljudbilden funkar väldigt bra och skivans koncept känns rätt. ”Distance” stora svaghet är dock att det är väldigt svårt att lyssna på den utan att återkomma till likheterna med Jarre. Dessutom saknas det tempo, något som ”Transmissions” hade i större grad. Det är visserligen en ambientskiva och som sådan är ju tänkt att det ska vara en skiva att ta det lugnt till men stundtals blir det för lugnt vilket leder till att man som lyssnare tappar fokus på skivan och den övergår till att vara någon form av bakgrundsmusik och får större likheter med hissmusik eller muzak som spelades på varuhusen förr.

 

Att ambient är chill out-musik är vi nog alla överens om och om jag lämnade datorn och skrivbordet i skrivande stund och la mig på sängen istället så hade det varit en utmärkt platta att somna till.

Tyvärr tror jag inte att det här är en skiva som får något större genomslag, inte ens bland de redan frälsta, men det är en bra skiva att spela i bakgrunden om man äger en sådan där affär som säljer rökelse, stenar i olika färger, Buddhastatyetter och liknande eller håller i en yogaklass.

 

COPYRIGHT (C) 2023