SoftWave – ”Game On”

ALBUM     Henrik Kanatidis      2019-08-21

Bra!

6/10

SYNTHPOP / ITALO

När man ser omslaget till SoftWaves album Game On kan man lätt luras att tro att bandet ägnar sig åt spacesynth med tanke på den Space Invaders-inspirerade bilden på det men så är inte fallet.

Albumet inleds förvisso med spåret Takeoff (Intro) som doftar en hel del spacesynth men efter det övergår det hela till en lätt italodiscoanstruken klassisk synthpop.

SoftWave består av den danska duon Catrine Christensen och Jerry Olsen. De är för närvarande utan skivkontrakt men har ändå lyckats skaffa sig en liten men trogen skara fans världen över. Som en parentes kan nämnas att de dessutom kommer att uppträda på Pop+ Synthfestivalen på Krudttønden i Köpenhamn den 2 november där även Johan Baeckström, Octolab, Train To Spain och Nordíka kommer att spela. De kommer med andra ord att vara i gott sällskap.

 

Åter till SoftWave och ”Game On”. För att vara ett debutalbum låter det helt okej. Duon har förvisso sedan tidigare några låtar och en EP under bältet, EP:n finns för övrigt även i en remixversion. Catrine och Jerry kan sin synthpop och sin italo vilket inte går obemärkt förbi. Samtidigt så tenderar det att emellanåt låta lite väl bekant vilket får mig att önska att de tog ut svängarna lite mer, nu låter de till ganska stor del som en del av dom som de ska dela scen med i Köpenhamn. Men om du gillar trallvänlig synthpop med kvinnlig sång så är SoftWave definitivt din kopp te. Jag går inte igång på det till 100% men ser ändå fram emot att få höra mer av SoftWave.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023