Solar Fake -“Another Maniac Episode"

ALBUM   Benjamin Kristiansen   2016-01-08

Mer än bra!

7/10

På Another Maniac Episode har skärpan som saknades på förra albumet - Reasons To Kill - återfunnits. Däremot känns nya albumet på gränsen till lite väl komfortabelt. Det börjar bli lite väl stabilt tycker jag.

Friedrich är tillbaka med Solar Fakes fjärde albumet. Bandet som har hittat sin egen värld tack vare Sven Friedrichs rötter i de gothanstrukna banden Dreadful Shadows och Zeraphine. Hans röst, och sättet att ta sig an låtarna, gör att jag gillat Solar Fakes futurepop med slängar av aggrotech som funnits där sedan första albumet Broken Grid.

 

Förra albumet Reasons To Kill saknade skärpa och känns i efterhand aningen oinspirerat. Nya Another Maniac Episode bjuder på tio, klassiska Solar Fake-spår när de gör det som bäst. Det vill saga - mörkare futurepop/synthpop där Svens röst emellanåt är distad.

 

Här finns flera riktigt starka spar, som till exempel den synthpoppiga "All The Things You Say" som föregick albumet som singel. Jag fastnar även för den lite argare "The Race Of The Rats" där Svens röst är distad. Utöver nämnda spår finns här ytterligare tre, fyra spår som jag gillar skarpt. Enda låten på albumet jag inte mäktar med är låten "Observer" som känns malande och rätt störig.

 

Vad jag däremot hade önskat mig är att Solar Fake hade vågat ta i svängarna lite mer och vågat utvecklas lite. Jag saknar överrasknings-momenten. Jag känner igen mig i alla spår även om låtarna i sig är bra. Risken är att jag kommer känna mig mätt om de inte vågar utforska nya marker på kommande album. Bredvid Frontiers, som är Solar Fakes bästa album, står sig jämnheten på Another Maniac Episode väl.

COPYRIGHT (C) 2023