Stars Crusaders

– ”Welcome To Hydra”

ALBUM    Gustaf Hull    2017-06-03

Mer än bra!

7/10

”ELECTRO SYFY” / FUTUREPOP / SYNTHPOP

Har du hört ”electro syfy” någon gång? Om inte så presenterar Stars Crusaders här konceptet för dig, men det låter misstänkt mycket futurepop. Och inget fel med det. Tvärt om. Stars Crusaders andra album ”Welcome To Hydra” är en glad överraskning skivåret 2017.

Till att börja med så måste jag säga att Stars Crusaders är ett fantastiskt bandnamn. Jag kommer tänka på både gamla arkadspel och tv-serier med sci-fi-format. Så är inte fallet. Även om Stars Crusaders vill skapa en buzz genom att kalla sin musik för ”electro syfy” så är det misstänkt likt vanlig synthpop slash futurepop. Spelar ingen roll – det låter bra. För den som vill veta mer om mystiken kring det dystopiska sci-fi-temat de jobbar med så rekommenderar jag den underhållande hemsidan.

 

Stars Crusaders är en trio från Italien som har ett antal singlar, EP:s och ett tidigare album i diskografin. Genomgående tycks kvalité vara ett kännetecken för dessa herrar oavsett det gäller melodier eller sång. Pop med tyngd, vemod och känsla. Produktionerna låter inte så tokiga de heller. Jag har bara lite svårt för den ”preset-ljudbild” som just futurepop för med sig. Men det är inte dem det är fel på – det är nog snarare bara en  gammal hårdvaruälskare som jag skulle jag tro.

 

Låtarna då? Jo, när det gäller klassiska ”vers och refräng-låtar” finns det stor hitpotential. Genomgående. Personligen gillar jag ”Under Attack” bäst, som är en midtempo-hit med en stark refräng. Riktigt radiovänlig faktiskt. Över lag är BPM:en i de övre talen, som sig bör i genren. Bra sång även om engelskan inte alltid är av toppklass, men det stör mig inte nämnvärt.

 

Sci-fi-temat är bara ett sätt att göra Stars Crusaders musik tredimensionell. Jag gillar det! Det låter som du skulle gett en laptop fullmatad med nya dance-synthplugins till ett S.P.O.C.K. som klätt upp sig för en technofest. Jag hänger på!

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2021